В Україні випробували надшвидкісний болід White Rocket (фото)

Автомобіль такого класу єдиний в Україні
В Україні випробували надшвидкісний болід White Rocket (фото)
17 Жовтня 2022, 21:22
читать на русском

На столичному автодромі "Чайка" випробування пройшов надшвидкісний драгстер White Rocket.

Про це пише тематичне видання Topgir.

Драгстер White Rocket розробили у Сполучених Штатах спеціально для чемпіонатів України та Європи. Під час подібних випробувань надшвидкісний болід проїхав 402 м усього за 7 секунд.

Через повномасштабне вторгнення незвичний драгстер не зміг вийти на старт змагань, проте автомобіль все одно приїхав до Києва. Від розробників White Rocket отримав величезний 11-літровий атмосферний двигун V8 з нітросом потужністю 1178 к. с.

Довжина боліда становить 8 метрів, а вага - майже 800 кг. Родстер White Rocket за дві секунди набирає швидкість до 100 кілометрів на годину, і такий самий проміжок часу необхідний для розгону до 200 км/год. На київському автодромі "Чайка" надшвидкісний болід не розганяли на повну, проте на ділянці в 250 метрів він розвинув швидкість до 200 км/год. Тепер українська команда спробує заявитися на змагання в ОАЕ, щоб в "бойових умовах" протестувати родстер.

Нагадаємо, розкішний Mercedes Sbarro SL Roadster, пофарбований у яскраво-рожевий колір, який раніше неодноразово бачили на вулицях Києва, виставили на продаж на швейцарському сайті Ricardo.