В Україні закриють реєстр міжнародних спонсорів війни

Нацагентство підготує для передачі документальні матеріали, які стали підставою для внесення компаній до списку спонсорів війни
В Україні закриють реєстр міжнародних спонсорів війни
23 Березня 2024, 13:45
читать на русском

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) повідомило, що більше не вестиме свій реєстр міжнародних спонсорів війни, який викликав обурення деяких партнерів України.

Про це Нацагентство повідомило на своєму порталі.

НАЗК заявило, що передає Міжвідомчій робочій групі з питань реалізації державної санкційної політики інформацію, яка міститься у розділі "Міжнародні спонсори війни" порталу "Війна і санкції".

Також Нацагентство підготує для передачі документальні матеріали, які стали підставою для внесення вказаних відомостей.

Крім того, забезпечено переадресацію користувачів зі сторінки "Міжнародні спонсори війни" на "Державний реєстр санкцій" для достовірного та єдиного інформування про офіційний перелік субʼєктів, щодо яких застосовано санкції в Україні.

НАЗК проінформувало уряд про те, що, крім розділу "Міжнародні спонсори війни", складовими частинами порталу "Війна і санкції" є такі розділи: "Компоненти у зброї", "Інструменти війни", "Кандидати на санкції", "Війна і мистецтво", "Війна і спорт", "Іноземці в російських компаніях", а також списки фізичних та юридичних осіб, щодо яких застосовано санкції, зокрема, країнами-партнерами.

Ведення зазначених реєстрів також потребує унормування та визначення державних органів, відповідальних за їх функціонування. Тому до вирішення цього питання доступ до цих розділів буде тимчасово закритий.

Читайте також

1