В Україні зросли штрафи за вигул собак без повідців і намордників

Крім того, в Україні заборонили роботу пересувних зоопарків і виставок тварин
В Україні зросли штрафи за вигул собак без повідців і намордників
Собака на поводке (Фото: pexels)
10 Листопада 2021, 04:21
читать на русском

В Україні набув чинності закон, згідно з яким зросли штрафи за вигул собак без повідців і намордників, а також забороняється робота пересувних зоопарків і виставок.

Про це йдеться у Законі України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив Європейського Союзу у сфері охорони тваринного та рослинного світу".

Відповідно до змін, вигул собак без повідців і намордників (крім порід, не внесених до списку небезпечних) або в не відведених для цього місцях, а також неприбирання власником екскрементів своєї тварини тягнуть попередження або штраф від 170 до 340 гривень. Для посадових осіб - попередження або штраф від 340 до 850 гривень.

Якщо порушення вчиняється повторно протягом року, то штраф для фізичної особи збільшується до 340-510 гривень, для посадової - до 510-1020 гривень.

Якщо порушення супроводжується заподіянням шкоди здоров'ю людини або її майну, то фізичній особі загрожує штраф від 1700 до 3400 гривень з конфіскацією тварин, посадовим особам - від 3400 до 5100 гривень з конфіскацією тварин.

Крім того, до повноважень місцевої влади у сфері захисту тварин від жорстокого поводження віднесли вжиття заходів та забезпечення заборони пересувних звіринців, пересувних зоопарків, пересувних виставок диких тварин та іншої забороненої законом діяльності.

Нагадаємо. днями стало відомо, що у Львові 26-річний чоловік утримував 8 собак та 9 котів в голоді та без необхідного догляду. Слідчі відкрили кримінальну справу за жорстоке поводження з тваринами.

Читайте також

1