В Укргідрометцентрі очікують на теплу зиму в Україні

Високу ймовірність теплої зими підтверджують розрахунки вчених та загальносвітові тенденції
В Укргідрометцентрі очікують на теплу зиму в Україні
Погода, зима, білка Фото: Tetyana Kovyrina з Pexels
28 Жовтня 2023, 15:48
читать на русском

Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха розповіла, якою в Україні буде зима цього року.

"За інформацією наших кліматологів (і не тільки наших, а й світових), є глобальна тенденція до того, що ось цей холодний період в нашому регіоні стає менш інтенсивним, менше період дуже морозної погоди. І в процентному відношенні, звичайно, більше шансів, що зима буде теплою", - сказала вона в інтерв'ю Radio NV.

Синоптик зазначила, що з кожного правила завжди є винятки.

"У нас був вересень з рекордно високими значеннями температури. В цілому у нас тривало метеорологічне літо в Україні і в багатьох європейських країнах теж. І зараз бачимо, що кілька днів тому у нас також були температурні рекорди в багатьох областях, навіть в Одеській області — +30 і вище градусів було в денні години на вихідних. Тому тенденція зберігається. І в процентному порівнянні вчені говорять, що є ймовірність, що буде більш тепла зима, в порівнянні з нормою. Цього абсолютно не виключають", - заявила Птуха.

Нагадаємо, за попередніми прогнозами ресурсу wisemeteo, зима 2023-2024 у Києві не буде особливо відрізнятися температурними показниками від торішнього сезону. Середня температура взимку в Києві буде становити 0 градусів, як і минулого року. Сильних снігопадів також не передбачається, хоча цього року очікується 38 днів з опадами (минулого року було 30).

Читайте також

1