В Укрпошті оновили правила пакування посилок: коли відправлення можуть не прийняти

Не будуть прийматися поштові відправлення, упаковані у коробки зі звичайного картону, з випуклими поверхнями, вм’ятинами, розривами та плямами, а також ті, які містять рекламу інших операторів поштового зв’язку
В Укрпошті оновили правила пакування посилок: коли відправлення можуть не прийняти
Посилка (Фото: pexels)
26 Серпня 2023, 19:39

Співробітники "Укрпошти" можуть відмовити клієнтам у прийманні відправлення за неналежного пакування.

Про це повідомляє пресслужба "Укрпошти".

Зазначається, що після ухвалення закону "Про поштовий зв’язок" внесли суттєві зміни до проєкту правил надання послуг поштового зв’язку та Порядку упакування поштових відправлень.

Граничні розміри та масу поштових відправлень буде визначати оператор поштового зв’язку відповідно до вимог внутрішніх нормативних документів. З параметрами можна ознайомитися за посиланням.

Порядок упакування поштових відправлень теж визначатиме оператор поштового зв’язку. Він може відмовити відправнику у прийманні поштового відправлення, якщо його паковання не відповідає вимогам.

Так, не будуть прийматися поштові відправлення, упаковані у коробки зі звичайного картону (не гофрованого), з випуклими поверхнями, вм’ятинами, розривами (щілинами) та плямами, а також ті, які містять на пакуванні рекламу інших операторів поштового зв’язку.

У компанії підкреслюють важливість того, аби предмети, які вкладаються, не переміщувалися, не терлися та не билися одне об одне під час перевезення.

Так, для упакування поштових відправлень в "Укрпошті" використовують гофрокартонні коробки, тубуси, конверти, поліетиленові пакети, пакети з повітряною вставкою, поліпропіленові мішки тощо.

"Зазначимо, що бджоли не пересилаються. Є можливість відправляти лише бджолині матки за послугою "Укрпошта Експрес" з оголошеною цінністю 1 грн", - додають у компанії.

Читайте також