В уряді просять українців голосувати без дітей

Мешканцям України також радять брати на вибори свою ручку
21 Жовтня, 16:19 360
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль закликав громадян узяти участь у виборах, які відбудуться 25 жовтня.
У той же час керівник уряду закликав максимально дотримуватися прав безпеки та не брати на виборчі дільниці дітей.
Я прошу усіх українців дотримуватися простих правил: носити маску на виборчій дільниці, тримати соціальну дистанцію, ще одне нестандартне прохання – по можливості беріть із собою свою власну ручку, не беріть неповнолітніх дітей задля їхньої та вашої безпеки. Впевнений, що це дуже важливо, - сказав прем'єр на позачерговому уряду у середу, повідомляє Укрінформ.

Читайте також

Шмигаль (Денис Швмигаль - досьє) також закликав користуватися антисептиком до та одразу після відвідування виборчої дільниці.

Зазначимо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня 2020 року. Підрахунок голосів закінчиться до 29 жовтня. До 6 листопада ЦВК оголосить результати виборів. Якщо жоден кандидат на посаду мера великого міста не набере 50% виборчих голосів, то другий тур голосування відбудеться 15 листопада.

У Міністерстві охорони здоров'я підготували правила безпеки під час голосування на місцевих виборах.

Читайте також

Перед початком роботи голова окружної комісії повинен визначити відповідальну особу, яка буде перед входом опитувати виборців щодо наявності симптомів респіраторних захворювань. При вході до виборчих дільниць мають обов'язково бути дезінфікуючі засоби для рук. Також там розміщуються інформаційні матеріали щодо протиепідемічних заходів, - повідомив міністр Степанов.

Він (досьє Максима Степанова) зазначив, що біля входу та у самому приміщенні для голосування наноситься розмітка, яка має вказувати на дотримання дистанції. При можливості виборчі дільниці мають забезпечити окремий вхід та вихід для виборців. Біля столу, де видаються виборчі бюлетені має бути не більше трьох людей, а усі поверхні виборчих дільниць мають дезинфікуватися.

Більше про те, як голосувати та про безпечність процесу - у матеріалі Парламент.UA - Пам’ятка виборця: як голосувати на місцевих виборах