МОЗ повідомило, як голосуватимуть хворі на коронавірус українці

Є певні правила для інфікованих новою хворобою
Важливо
МОЗ повідомило, як голосуватимуть хворі на коронавірус українці
Голосування, вибори в Україні (фото: УНІАН)
6 Жовтня 2020, 15:18
читать на русском

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що інфіковані коронавірусом громадяни України зможуть віддати свій голос на місцевих виборах за допомогою виїзних бригад.

Про це він повідомив під час брифінгу.

Він зазначив, що інфікованим на коронавірус, тим, хто перебуває на самоізоляції та у лікарні, потрібно подати заяву про голосування вдома до 20:00 п’ятниці, яка йде перед виборами (24 вересня - ред.), аби до них приїхала відповідна бригада.

Люди, які перебувають в лікарнях, будуть голосувати відповідно в лікарнях теж за допомогою виїзних бригад, - заявив очільник відомства.

Читайте також

Степанов (досьє Максима Степанова) уточнив, що на виборчих дільницях будуть дотримуватися протиепідемічних заходів - це масковий режим, антисептики, дотримання дистанції, виборцям також варто мати власну ручку. Виборці з ознаками ГРВІ матимуть можливість проголосувати в окремих кабінках.

Нагадаємо, раніше заступник міністра охорони здоров`я України Віктор Ляшко заявив, що осіб без захисних масок пускатимуть на виборчі дільниці, але після цього поліція притягатиме таку особу до адміністративної відповідальності.

Пізніше голова Національної поліції України Ігор Клименко розповів, що правоохоронці не будуть силоміць виводити українців, які прийдуть голосувати без захисних масок.

1