Ляшко розповів, як каратимуть українців, які прийдуть голосувати без маски

Правоохоронці будуть складати протоколи на порушників
Важливо
Ляшко розповів, як каратимуть українців, які прийдуть голосувати без маски
Захисна маска (фото: Pexels)
2 Жовтня 2020, 12:27
читать на русском

Заступник міністра охорони здоров`я України Віктор Ляшко заявив, що осіб без захисних масок пускатимуть на виборчі дільниці, але після цього поліція притягатиме таку особу до адміністративної відповідальності.

Про це він повідомив у Києві під час круглого столу на тему "Місцеві вибори 2020 і COVID-19".

Він пояснив, що всіх, хто прийде на голосувати перед входом до приміщення будуть просити одягнути маску - "це вимога сьогоднішніх умов, сьогоднішніх реалій роботи в умовах карантину".

Читайте також

Заступник міністра пояснив, що "людина зобов`язана одягати маску, яка прикриває рота і носа".

У випадку, якщо людина відмовляється одягнути маску на рота і ніс, то її все одно треба допустити до здійснення свого виборчого права, але за таким процесом як і людину з ознаками ГРВІ. Проте після здійснення свого виборчого права, особа без маски повинна нести адміністративну відповідальність за порушення чинного законодавства, відвідуючи громадську будівлю, якою є виборча дільниця, - розповів Ляшко.

Він зазначив, що поліція має скласти адмінпротокол за порушення встановлених санітарно-епідеміологічних норм.

Зазначається, що на виборчих дільницях буде проводитись вимірювання температури, обробка рук перед входом на територію, а біля кожного столу не повинно бути більш як троє людей в черзі з дотриманням відстані.

Ми рекомендуємо не брати з собою дітей на виборчу дільницю, - наголосив лікар.

Читайте також

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні швидко зростає кількість середніх і важких хворих коронавірусом. Станом на 2 жовтня в країні майже 16 тисяч шпиталізованих з COVID-19.

У світі станом на ранок 1 жовтня зафіксували понад 34,1 мільйона випадків зараження коронавірусною інфекцією COVID-19, більше мільйона людей померли.

1