ВАКС поновив розслідування справи "Роттердам+"

Суд скасував рішення прокурора САП
Головне
ВАКС поновив розслідування справи "Роттердам+"
Суд (фото: ВАКС / Facebook)
27 Жовтня 2020, 20:01
читать на русском

Вищий антикорупційний суд постановив поновити розслідування схеми постачання вугілля "Роттердам+", чим скасував рішення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закрити справу.

Відповідне рішення суд виніс у вівторок, 27 жовтня.

ВАКС задовольнив скаргу "Нікопольського заводу феросплавів" та скасував рішення прокурора САП Віталія Пономаренка закрити справу Роттердам+.

Після рішення суду розслідування повинно бути відновлено.

Читайте також

Зазначимо, що формула "Роттердам +" діяла для розрахунку вартості вугілля при встановленні прогнозної оптової ціни електроенергії виключно для промислових споживачів в період 2016 - 2019 років.

3 серпня САП зупинила розслідування через відсутність у справі доказів, а саме експертизи про нанесення збитків.

8 серпня 2020 року закінчувався термін проведення розслідування, яке тривало 3,5 року, з березня 2017 року. Згідно з кримінально-процесуальним кодексом, до 8 серпня 2020 року НАБУ зобов'язане було завершити розслідування, а САП передати справу до суду або закрити справу за відсутністю складу злочину.

27 серпня САП закрила справу "Роттердам+" через відсутність складу злочину.

28 серпня процесуальний керівник справи "Роттердам +" прокурор САП Віталій Пономаренко вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань постанову про закриття справи.

24 вересня це рішення підтвердив Вищий антикорупційний суд, а 29 вересня - Офіс генерального прокурора.

Рішення про закриття справи було прийнято після отримання висновку фінальної експертизи СБУ, яка не встановила збитків від дії формули "Роттердам+".

1