ВАКС збільшив заставу для ексдепутата Мартиненка майже до 25 мільйона гривень

Важливо
Суд скасував обов'язок політика здати закордонні паспорти
Важливо
6 Вересня, 18:16

Вищий антикорупційний суд збільшив заставу для ексдепутата Миколи Мартиненка до 24,7 мільйона гривень.

Про це повідомили в NABU Daily в Telegram.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду збільшила заставу для колишнього народного депутата Миколи Мартиненка до 24,7 млн грн, - йшлося в повідомленні.

Своєю чергою суд скасував обов'язок Мартиненка здати закордонні паспорти. Тоді як на нього поклали зобов'язання не покидати Україну без дозволу органів правопорядку та суду.

Довідково: Микола Мартиненко - народний депутат 8 скликання. 30 листопада 2015 року склав депутатські повноваження у зв'язку з корупційним скандалом. Політик є фігурантом шести антикорупційних розслідувань. У 2017 році - проходив по справі щодо розтрати коштів державного підприємства. Кримінальні справи щодо нього також розслідуються у Швейцарії та Чехії.

Нагадаємо, екснардеп є обвинуваченим в іншій справі, розслідуваній НАБУ і САП. За даними обвинувачення, він разом зі спільниками організував схеми розкрадання коштів з держпідприємств СхідГЗК і "Енергоатом". Загальні збитки становлять понад 6,4 млн Євро та 17,2 млн дол. США. Ця справа розслідувана і скерована до суду ще у 2018 році. На жаль, через затягування сторони захисту її досі не розглянули.