ВАКС збільшив заставу для ексдепутата Мартиненка майже до 25 мільйона гривень

Суд скасував обов'язок політика здати закордонні паспорти
Важливо
ВАКС збільшив заставу для ексдепутата Мартиненка майже до 25 мільйона гривень
Фото: з відкритих джерел
6 Вересня 2022, 18:16
читать на русском

Вищий антикорупційний суд збільшив заставу для ексдепутата Миколи Мартиненка до 24,7 мільйона гривень.

Про це повідомили в NABU Daily в Telegram.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду збільшила заставу для колишнього народного депутата Миколи Мартиненка до 24,7 млн грн, - йшлося в повідомленні.

Своєю чергою суд скасував обов'язок Мартиненка здати закордонні паспорти. Тоді як на нього поклали зобов'язання не покидати Україну без дозволу органів правопорядку та суду.

Довідково: Микола Мартиненко - народний депутат 8 скликання. 30 листопада 2015 року склав депутатські повноваження у зв'язку з корупційним скандалом. Політик є фігурантом шести антикорупційних розслідувань. У 2017 році - проходив по справі щодо розтрати коштів державного підприємства. Кримінальні справи щодо нього також розслідуються у Швейцарії та Чехії.

Нагадаємо, екснардеп є обвинуваченим в іншій справі, розслідуваній НАБУ і САП. За даними обвинувачення, він разом зі спільниками організував схеми розкрадання коштів з держпідприємств СхідГЗК і "Енергоатом". Загальні збитки становлять понад 6,4 млн Євро та 17,2 млн дол. США. Ця справа розслідувана і скерована до суду ще у 2018 році. На жаль, через затягування сторони захисту її досі не розглянули.

1