Обшуки в ексдепутата Мартиненка: суд арештував 1,5 млн доларів та 1,3 млн гривень

Ухвала про накладення арешту виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень
Головне
Обшуки в ексдепутата Мартиненка: суд арештував 1,5 млн доларів та 1,3 млн гривень
Фото: з відкритих джерел
23 Серпня 2022, 12:49
читать на русском

Під час обшуків у колишнього депутата Миколи Мартиненка НАБУ та САП знайшли та вилучили 1,5 млн доларів та 1,3 млн гривень.

Про це повідомили в антикорупційних органах Українським новинам. 

Разом з тим, 22 серпня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання детектива НАБУ та наклав арешт із позбавленням права відчуження, розпорядження та користування на вилучені кошти, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що арештували грошові кошти в сумі 1 млн 570 тисяч доларів та 1 млн 300 тисяч грн, вилучені детективами НАБУ 28 та 29 липня 2022 року.

Таким чином ухвала про накладення арешту виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Оскарження ухвали про накладення арешту не зупиняє її виконання, - додали в повідомленні.

Довідково: Микола Мартиненко - народний депутат 8 скликання. 30 листопада 2015 року склав депутатські повноваження у зв'язку з корупційним скандалом. Політик є фігурантом шести антикорупційних розслідувань. У 2017 році - проходив по справі щодо розтрати коштів державного підприємства. Кримінальні справи щодо нього також розслідуються у Швейцарії та Чехії.

Нагадаємо, екснардеп є обвинуваченим в іншій справі, розслідуваній НАБУ і САП. За даними обвинувачення, він разом зі спільниками організував схеми розкрадання коштів з держпідприємств СхідГЗК і "Енергоатом". Загальні збитки становлять понад 6,4 млн Євро та 17,2 млн дол. США. Ця справа розслідувана і скерована до суду ще у 2018 році. На жаль, через затягування сторони захисту її досі не розглянули.

1