Вдень до +17, вночі до - 6: в Україні очікуються синоптичні крайності

Найтепліше буде на Луганщині
Вдень до +17, вночі до - 6: в Україні очікуються синоптичні крайності
Погода, дощ фото: Парламент.UA
11 Квітня 2022, 18:46

У вівторок, 12 квітня, в Україні очікуються синоптичні крайності: вночі температура повітря опуститься нижче нуля, тоді як вдень прогнозують до 17 градусів тепла.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

Вівторок в Україні знову демонструватиме синоптичні крайнощі. Найхолоднішими будуть Сумщина, Полтавщина, Дніпропетровщина, Запоріжжя - ось у цій смузі завтра вдень очікується не вище +6+9 градусів. На Луганщині ще затримаються високі градуси, +14+17. На решті території України денна температура повітря 12-го квітня коливатиметься в межах +7+13 градусів, - сказала Діденко.
Вона зазначила, що вночі найхолодніше буде на Заході - від +2 до -2 градусів, а в Карпатах температура повітря опуститься до -3-6 градусів. Своєю чергою на Півночі вночі буде 0+5 градусів, а в південній частині, більшості Центру та на Сході мінімальна температура повітря становитиме +4+10 градусів.

Діденко прогнозує на Сумщині, Харківщині, Полтавщині дощ, місцями з мокрим снігом. На Півдні дощ очікується вночі та вранці. Також опади будуть на Дніпропетровщині, Черкащині та Кропивницькому. На Вінниччині, Київщині та Чернігівщині опадів не передбачається. На Житомирщині лише вдень - невеликий дощ.

Тоді як на Заході вночі буде холодно та сухо, а вдень - невеликий дощ, в Карпатах з мокрим снігом.

Також у більшості областей України з північного заходу очікується сильний, рвучкий, а в західних областях помірний вітер.

У Києві вівторок передбачається також вітряним. Якісь серйозні опади завтра - навряд. Температура повітря вночі низька, +2+5 градусів, вдень у вівторок очікується до +10+12 градусів, - спрогнозувала вона.
Нагадаємо, мінливу з нічними заморозками погоду обіцяють синоптики до кінця квітня.
1