Вдень стовпчики термометрів поповзуть вгору: прогноз синоптиків на 10 лютого

Натомість у Карпатах вночі місцями очікується 17-22° морозу
Вдень стовпчики термометрів поповзуть вгору: прогноз синоптиків на 10 лютого
Погода, зима (Фото: Shutterstock)
10 Лютого 2023, 08:08
читать на русском

10 лютого на всій території України очікується мінлива хмарність, без опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3-5 м/с.

Про це повідомив Укргідрометцентр.

Температура вночі 9-14° морозу, у центральних, східних областях та в Карпатах місцями 17-22°, на крайньому півдні країни 3-8° морозу; вдень від 3° морозу до 2° тепла.

На Київщині 10 лютого мінлива хмарність, без опадів, на дорогах місцями ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3-5 м/с.

Температура по області вночі 9-14° морозу, вдень від 3° морозу до 2° тепла, у Києві вночі 10-12° морозу, вдень близько 0°.

9-13 лютого на ділянці Верхнього Дніпра в межах країни утримуватиметься значне затоплення заплави, порушення транспортного сполучення з окремими прирічковими селами вздовж Верхнього Дніпра та часткове затоплення окремих населених пунктів у Чернігівському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки).

9-13 лютого на Десні (в межах країни) можливі різкі коливання рівнів води до 0,1-0,3 м за добу, на ділянці Новгород-Сіверський – Макошине (Новгород-Сіверський, Корюківський і Чернігівський райони Чернігівської області) утримуватиметься затоплення заплави, порушення транспортного сполучення з населеними пунктами вздовж Десни; на притоці Десни р. Снов утримуватиметься перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодорогу місцевого значення у Корюківському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки).

Нагадаємо, очікувати на прихід дуже ранньої весни в Україні не варто, але офіційні прогнози погоди з'являться приблизно за тиждень-два.

1