Верховний суд закрив справу щодо позову Порошенка проти Зеленського

Головне
Порошенко вимагав від суду покарати Зеленського за неоприлюднення публічної інформації
Головне
13 Вересня, 12:02 222

Верховний Суд закрив провадження у справі про неоприлюднення президентом України Володимиром Зеленським публічної інформації.

Про це повідомляється на сторінці ВСУ у Фейсбуці.

У ВСУ повідомили, що 12 вересня 2022 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду закрив провадження у справі № 9901/337/21 за позовом лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка, який просив суд визнати протиправною бездіяльність Володимира Зеленського через неоприлюднення публічної інформації, що становить суспільний інтерес.

Зокрема, Порошенко зазначав, що в інтерв’ю від 24 червня 2021 року Зеленський стверджував про наявність у нього інформації від Служби безпеки України, розвідувальних органів України або від будь-яких інших осіб стосовно лідера ЄС, що "з терористами, сепаратистами Медведчук торгував, заробляв разом з п’ятим президентом", "ймовірно разом з колишнім президентом вони це робили і заробляли".

Тож Порошенко просив суд визнати протиправною бездіяльність відповідача щодо неоприлюднення публічної інформації, що становить суспільний інтерес, про наявність якої він стверджував у своєму інтерв’ю, і зобов’язати його оприлюднити цю інформацію.

Заслухавши пояснення сторін, дослідивши докази та розглянувши додаткові пояснення, КАС ВС постановив ухвалу про закриття провадження у справі. Це рішення може бути оскаржене до Великої Палати Верховного Суду, - кажуть у суді.

Нагадаємо, у 2021 році журналісти дізналися, що Верховний Суд задовольнив сім позовів до президента Володимира Зеленського, встановивши порушення закону з боку глави держави.