Верховний суд закрив справу щодо позову Порошенка проти Зеленського

Порошенко вимагав від суду покарати Зеленського за неоприлюднення публічної інформації
Головне
Верховний суд закрив справу щодо позову Порошенка проти Зеленського
Петро Порошенко. Фото: facebook.com/petroporoshenko
13 Вересня 2022, 12:02
читать на русском

Верховний Суд закрив провадження у справі про неоприлюднення президентом України Володимиром Зеленським публічної інформації.

Про це повідомляється на сторінці ВСУ у Фейсбуці.

У ВСУ повідомили, що 12 вересня 2022 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду закрив провадження у справі № 9901/337/21 за позовом лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка, який просив суд визнати протиправною бездіяльність Володимира Зеленського через неоприлюднення публічної інформації, що становить суспільний інтерес.

Зокрема, Порошенко зазначав, що в інтерв’ю від 24 червня 2021 року Зеленський стверджував про наявність у нього інформації від Служби безпеки України, розвідувальних органів України або від будь-яких інших осіб стосовно лідера ЄС, що "з терористами, сепаратистами Медведчук торгував, заробляв разом з п’ятим президентом", "ймовірно разом з колишнім президентом вони це робили і заробляли".

Тож Порошенко просив суд визнати протиправною бездіяльність відповідача щодо неоприлюднення публічної інформації, що становить суспільний інтерес, про наявність якої він стверджував у своєму інтерв’ю, і зобов’язати його оприлюднити цю інформацію.

Заслухавши пояснення сторін, дослідивши докази та розглянувши додаткові пояснення, КАС ВС постановив ухвалу про закриття провадження у справі. Це рішення може бути оскаржене до Великої Палати Верховного Суду, - кажуть у суді.

Нагадаємо, у 2021 році журналісти дізналися, що Верховний Суд задовольнив сім позовів до президента Володимира Зеленського, встановивши порушення закону з боку глави держави.

1