Весна буде теплою, але заморозки можливі - кліматологи дали перші прогнози

Середня за сезон температура повітря і в окремі місяці, ймовірно, буде на 1 – 2 градуси вищою за кліматичну норму.
Весна буде теплою, але заморозки можливі - кліматологи дали перші прогнози
Нарциси, весна (Фото: picabu)
15 Лютого 2024, 17:49
читать на русском

Попереду ще майже два тижні зими. Втім, лютий дивує теплом. Кілька днів тому подекуди пригріло до +17 градусів. Та чи буде теплою весна, або ж навпаки варто очікувати компенсації за зиму.

Яка погода очікується цієї весни, розповіла завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

Кліматологиня зазначила, що поки це лише попередні прогнози. Втім, очікується, що весна буде теплою. До речі, середня за сезон температура повітря і в окремі місяці, ймовірно, буде на 1 – 2 градуси вищою за кліматичну норму.

Проте, коли ми говоримо, що температура повітря очікується вищою за норму, це не значить, що у нас не буде заморозків. Арктичні вторгнення ще можливі. А за від'ємної температури можливий і сніг. То ж з зимою прощатись ще не варто, – наголосила Віра Балабух.

Нагадаємо, потепління спостерігатиметься і на початку останньої 9-денки лютого. Далі ще в окремі дні буде спостерігатися морозна температура, хоча це більше стосується ночей, а вдень буде плюс або близько нуля. Опадів буде не багато.

1