Вибір сімейного лікаря та доступ до медичних даних: нові можливості "Дії"

Тепер за допомогою "Дії" можна буде зареєструвати себе як пацієнта в електронній системі охорони здоров'я
Важливо
Вибір сімейного лікаря та доступ до медичних даних: нові можливості "Дії"
лікар
28 Червня 2024, 21:35
читать на русском

У "Дії" з'являться нові можливості - вибір сімейного лікаря та доступ до медичних даних.

Відповідну постанову ухвалив Кабінет міністрів України, про що повідомив віцепрем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

Федоров зазначив, що тепер за допомогою "Дії" можна буде зареєструвати себе як пацієнта в електронній системі охорони здоров'я, обрати сімейного лікаря, а також подати або розірвати декларацію. Для цього більше не потрібно відвідувати лікарні чи поліклініки.

Крім того, через "Дію" можна буде змінювати особисті дані в електронній системі охорони здоров'я, включаючи новий номер телефону або місце проживання. Раніше для цього було потрібно звертатися до поліклініки або Національної служби здоров'я.

"Скоро - кілька кліків у "Дії", засвідчили "Дія.Підписом" - і все готово. Далі функціонал розшириться", - наголосив міністр.

Федоров також зазначив, що новий сервіс розробляється у співпраці з Міністерством охорони здоров'я та Національною службою здоров'я України.

Зараз українці можуть вибрати сімейного лікаря онлайн за допомогою дашборду на сайті НСЗУ, де розміщена електронна карта місць надання первинної медичної допомоги.

Раніше ми розповідали, що робити, якщо через перебої з мобільним зв’язком не можна отримати смс з номером е-рецепта

Читайте також

1