Що робити, якщо через перебої з мобільним зв’язком не можна отримати смс з номером е-рецепта

Для отримання нових рецептів з 15 грудня 2023 року лікар обовʼязково має надрукувати вам паперову інформаційну довідку або передати її в електронному вигляді
Що робити, якщо через перебої з мобільним зв’язком не можна отримати смс з номером е-рецепта
Ліки, таблетки Фото: Pexels
15 Грудня 2023, 20:53
читать на русском

Тимчасово на період відновлення звʼязку в ЕСОЗ будуть внесені зміни щодо формування електронного рецепта, які дозволять пацієнту отримувати номер та код е-рецепта навіть за відсутності звʼязку.

Про це повідомили у Кабінеті міністрів України.

Як зараз можна отримати рецепт на період відновлення звʼязку?

Для отримання нових рецептів з 15 грудня 2023 року лікар обовʼязково має надрукувати вам паперову інформаційну довідку або передати її в електронному вигляді. Така інформаційна довідка міститиме і номер рецепта, і код його погашення, який необхідно надати працівнику аптеки.

Якщо вам було виписано рецепт до 14 грудня включно, проте ви досі не отримали смс, ви можете повторно звернутися до лікаря. Лікар згенерує нову інформаційну довідку, яка міститиме дані, необхідні для погашення рецепта в аптеці.

Якщо попередньо вам був виписаний е-рецепт, проте смс все ж вдалося отримати – не потрібно інших  додаткових кроків.

Увага! Ці зміни – тимчасові та вжиті на період кризи. Після повноцінного відновлення звʼязку серед усіх абонентів мобільного оператора, смс-інформування пацієнтів про номер та код погашення е-рецепта буде відновлено.

Детальний алгоритм, як отримати рецепт на ліки дистанційно, ви можете знайти в розʼясненні МОЗ.

Нагадуємо, що перелік рецептурних ліків, як і правила їх відпуску в аптеці, не змінилися. При цьому для того, щоб перехід у цифровий формат був поступовим, пацієнт сам обирає, який тип рецепта для нього зручніший – паперовий чи електронний.

Як і раніше діють виключення для регіонів, де йдуть бойові дії, а також на придбання ліків волонтерами для потреб медичного фронту без рецепта лікаря.

Якщо у вас є й інші питання чи проблеми, повʼязані з електронним рецептом на рецептурні ліки, ви завжди можете звернутися на «гарячу лінію» за коротким номером 16-77 (гілка «7»). Оператори підтримки проконсультують вас та допоможуть у вирішенні тих чи інших питань.

Нагадаємо, з 13 жовтня відпуск наркотичних препаратів в аптеках здійснюється лише за електронним рецептом. При цьому паперовий рецепт продовжує діяти на територіях, де ведуться активні бойові дії, та для призначення екстемпоральних наркотичних лікарських засобів (тобто таких, що виготовляються в аптеці).

Читайте також