Відсьогодні наркотичні препарати в аптеках відпускають лише за е-рецептом

Виключення - прифронтові території та зона бойових дій, там продовжить діяти як електронний, так і паперовий рецепт
Важливо
Відсьогодні наркотичні препарати в аптеках відпускають лише за е-рецептом
Відкриття аптек у селах
13 Жовтня 2023, 21:56
читать на русском

З 13 жовтня відпуск наркотичних препаратів в аптеках здійснюватиметься лише за електронним рецептом.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

"У листопаді 2022 року було запроваджено електронний рецепт на наркотичні ліки...За майже рік електронний рецепт довів свою ефективність та зручність. Більшість пацієнтів та лікарів за цей час обирали саме е-рецепт, а не паперовий. Водночас паперовий рецепт продовжував діяти, як альтернатива, на час перехідного періоду, який вже добігає кінця. Тому, починаючи з 13 жовтня цього року, відпуск наркотичних препаратів в аптеці здійснюватиметься лише за електронним рецептом. Виключення - прифронтові території та зона бойових дій, там продовжить діяти як електронний, так і паперовий рецепт", - йдеться в повідомленні

Згідно з повідомленням, таке рішення дозволить запобігти неконтрольованому обігу таких препаратів, адже їх вживання має фатальні наслідки.

Нагадаємо, на період дії воєнного стану у разі відсутності технічної можливості виписати електронний рецепт на лікарські засоби у рамках урядової програми реімбурсації "Доступні ліки", рецепт може бути виписаний в паперовій формі відповідно до Правил виписування рецептів на лікарські засоби і вироби медичного призначення, затверджених відповідним наказом МОЗ.

При відпуску ліків за паперовим рецептом аптечний заклад обліковує його у паперовій формі та включає до зведеного звіту. Звіт подається до Національної служби здоров’я України 1 та 14 числа кожного місяця.

Читайте також

1