Вибух стався на території дитячого садочка в Київській області - фото

У приміщенні харчоблоку суміжному з котельнею вибухнув газ
Вибух стався на території дитячого садочка в Київській області - фото
Вибух в с. Кодаки Фото: kv.dsns.gov.ua/
26 Жовтня 2021, 17:29
читать на русском

В Київській області стався вибух газу на території дитячого садочку.

Як повідомляє обласна Державна служба з надзвичайних ситуацій, інцидент відбувся 26 жовтня о 14:19 в селі Кодаки на вул. Ювілейна (Васильківська міська громада).

До місця виклику було направлено черговий караул 29-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Васильків та 49-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Калинівка.

Рятувальники повідомляють, що в садочку стався "вибух газу без подальшого горіння в приміщенні харчоблоку суміжному з котельнею на території дитячого навчального закладу "Вербиченька".

Повідомляється, що вибух зруйнував стіни харчоблоку та перекриття. За попередніми даними загиблих та потерпілих немає.

Причину вибуху встановлюють.

У Київській ОДА повідомили, що вибух стався після запуску котельні, після чого зруйнувався харчоблок дитячого закладу.

Котельня та харчоблок є окремою від дитячого садка будівлею, тому сам дитячий заклад не постраждав. За оперативною інформацією, приміщення котельні та розташоване там обладнання також не зруйновані. Загиблих та потерпілих серед співробітників закладу в результаті аварії немає. Всього в закладі перебувало 10 працівників. Дітей на момент інциденту в садочку не було, - зазначили в ОДА.

Голова Київської облдержадміністрації Василь Володін дав доручення профільним службам в найкоротші терміни встановити причину вибуху, ліквідувати наслідки та відновити опалення садка. Для цього в ОДА створюється спеціальна комісія.

Нагадаємо, 5 вересня у Київській області стався вибух на цукровому заводі, внаслідок інциденту постраждали п'ятеро людей.

Читайте також