Від 8 червня в Одесі відкриють два десятки пляжів

Додатково щодо відкриття пляжів до ОВА звернулася адміністрація села Фонтанка та Ізмаїльська РВА
Від 8 червня в Одесі відкриють два десятки пляжів
Відпочинок, море Фото: Pexels
7 Червня 2024, 20:46
читать на русском

В Одесі та області планують відкрити пляжі з 8 червня. Загалом мова йде про 20 локацій, які наразі перевіряють щодо безпечності.

Про це заявив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

"Людей не стримати. Вони хочуть відпочивати, оздоровлення отримувати. Наш природний вітамін, наше сонце, наше Чорне море, наші пляжі сьогодні не замінить, мабуть, ніякий комплекс вітамінів, який би ми не пропонували. Тому ми намагаємося якомога більше зробити відкритих пляжів", - розповів він.

До того ж додатково щодо відкриття пляжів до ОВА звернулася адміністрація села Фонтанка та Ізмаїльська РВА. За даними Кіпера, там планують дозволити людям відпочивати у лагуні у селі Приморське.

За словами голови ОВА також сподіваються відкрити туристичний маршрут каналами у місті Вилкове.

"Там є дві застороги: перша - це, звичайно, військова, друга - там поруч кордон із Румунією. І сьогодні (6 червня, - ред) з прикордонниками вже отримали навіть дозвіл щодо проходження на човнах по каналах", - зазначив Кіпер.

Нагадаємо, минулого року в Одесі у літній сезон відкрили декілька пляжів. Щодо цьогорічного сезону, голова Одеської ОВА Олег Кіпер зазначив, що після травневих свят на одеських пляжах знову побільшає людей. Аби відкрити пляжі, за його словами, потрібно пропрацювати це питання з міською владою, військовим керівництвом та іншими службами. Алгоритм дій вже напрацьовано.

На питання, чи очікується у місті збільшення кількості туристів, голова ОВА відповів, що життя триває та бачити черги на в'їзд в Одесу минулого року було приємно.

У Києві цього року не планують відкривати пляжний сезон через воєнний стан.

Читайте також

1