Виготовлені за участі росії: в Україні заборонили продаж майже 40 лікарських препаратів

Українцям доведеться купувати українські аналоги препаратів
Виготовлені за участі росії: в Україні заборонили продаж майже 40 лікарських препаратів
Ліки, таблетки Фото: Pexels
13 Жовтня 2022, 13:26
читать на русском

У комісії МОЗ визначили 35 лікарських засобів, які підлягають тимчасовій забороні на застосування в Україні через участь у їх виготовленні суб'єкта, розташованого в Росії.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Комісія МОЗ України з припинення дії реєстраційного посвідчення сформувала перелік із 35 лікарських засобів, що підлягають тимчасовій забороні застосування через те, що проводяться за участю суб’єкта господарювання, розташованого на території Росії.

Зокрема це 35 медпрепаратів, заявником яких є компанія ВАТ "Гедеон Ріхтер", Угорщина.

Ми маємо тиснути на ворога по всіх напрямках. Неприпустимо спонсорувати тероризм і продовжувати купувати ліки, фінансуючи тим самим країну-агресора, яка витрачає ці кошти на ракети і дрони-камікадзе, що летять на нашу землю. При цьому український ринок медикаментів має достатньо аналогів лікарських засобів, ліцензії на які ми відкликаємо. Отже, пацієнти матимуть доступ до необхідного лікування, – зазначив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комарида.

Серед тимчасово заборонених лікарських засобів такі препарати як Нормодипін, Калумід, Стугерон, Тебантін, Гропринозин, Діротон, всього 35 найменувань. МОЗ також оприлюднило перелік аналогів, які пацієнти можуть застосовувати замість цих лікарських засобів.

Повний список того, що збираються заборонити, та їх аналогів дивіться за посиланням.

Раніше у МОЗ нагадали куди телефонувати, якщо вам потрібна психологічна підтримка або допомога.

Читайте також