Війна РФ проти України увійшла у критичний період — голова Служби зовнішньої розвідки Литвиненко

Кремль пройшов точку неповернення у відносинах з Заходом
Головне
Війна РФ проти України увійшла у критичний період — голова Служби зовнішньої розвідки Литвиненко
23 Листопада 2023, 19:43
читать на русском

Повномасштабна війна в Україні вже увійшла у критичний період.

Про це заявив голова Служби зовнішньої розвідки України Олександр Литвиненко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Широкомасштабна війна Росії проти України, що триває вже 21 місяць, увійшла у критичний період. Сьогодні від зваженої оцінки намірів противника залежить вкрай багато", – зазначив він.

За словами Литвиненка, російський диктатор Володимир Путін вважає, що "вороття немає" і він "може лише тріумфально перемогти, або нищівно програти".

"Путін вірить, що не спромігшись перемогти України за три дні у широкомасштабній війні, Кремль пройшов точку неповернення у відносинах з Заходом", – додав він.

Литвиненко вважає, що Путін переконаний, що "повернути Україну та решту "історичних російських земель" й відновити імперію можна лише у межах глобального перерозподілу світу".

Крім того, голова Служби зовнішньої розвідки України заявив:

  • Кремль вже розпочав підготовку до майбутньої агресії проти Молдови і країн Балтії
  • Кремль планує дестабілізувати ситуацію всередині України. Мова йде про захоплення політично і медійно важливих точок, зокрема Авдіївки. Знищення взимку критичної інфраструктури, підрив суспільної єдності через підживлення амбіцій і провокування військових та опозиційних політичних сил.
  • путіну потрібно стільки території України, скільки він зможе отримати. Кремль готовий вести війну скільки треба.
  • путін переконаний, що повернути Україну та решту "історичних російських земель" й відновити імперію можна лише у межах глобального перерозподілу світу. Він може тривати 10-15 років, супроводжуватись конфліктами різного масштабу, можливо із використанням ядерної зброї.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з`явилася інформація, що посадовці з США та ЄС почали непублічно обговорювати з Україною питання можливих переговорів з Росією. Припускається, що у цих обговореннях йшлося про територіальні поступки з боку України.

1