Військові, які вбили поліцейського, мали з собою 100 гранат і 25 000 набоїв

Чоловіки залишили гранати і набої у водоймі, а планували довезти це все до свого будинку у Вінницькій області
Військові, які вбили поліцейського, мали з собою 100 гранат і 25 000 набоїв
23 Квітня 2024, 13:33
читать на русском

У підозрюваних у вбивстві поліціянта військовослужбовців, за попередніми даними, було близько сотні гранат і 25 000 набоїв.

Про це в ефірі КИЇВ24 розповів керівник Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони південного регіону Олексій Рихлюк.

За його словами, під час судового засідання 22 квітня підозрювані "по суті визнали свою вину" і розповіли деякі "важливі моменти".

Він зазначив, що військові повідомили про "певну кількість" боєприпасів у водоймі, тож вибухотехніки і водолази перевірили місце. Наразі було знайдено близько 100 гранат і 100 запалів до них, а також близько 25 000 набоїв до стрілецької зброї калібру 5,45 мм.

Рихлюк наголосив, що це — попередня інформація, адже слідчі ще проводять огляд місця події й опис майна.

Підозрювані сказали, що везли боєприпаси до свого будинку на території Вінницької області. Мета наразі невідома – це встановлюється слідством.

Коментуючи поширену у деяких пабліках інформацію про те, що військові нібито причетні й до перевезення наркотиків, представник прокуратури сказав, що слідством не встановлено таких даних.

Нагадаємо, 19 квітня 2024 року, військовослужбовці: батько та син - самовільно покинули військову частину в Одеській області. Вони викрали табельний пістолет, який був закріплений за одним з них. Надалі, близько 2 години ночі 20 квітня 2024 року у Вінницькій області, фігуранти поцілили у правоохоронців та втекли з місця події.

Пізніше на території Вінницької області виявлено транспортний засіб, на якому переміщувалися розшукувані особи, а також боєприпаси, які належать до військового майна. Згодом правоохоронці затримали злочинців 21 квітня 2024 року в селі Липецьке Подільського району Одещини.

Розслідування за ст. 348 (вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу) проводить Нацполіція.

За клопотанням прокурорів обом підозрюваним суд обрав безальтернативний запобіжний захід у виді тримання під вартою.