Військовим на передовій додатково виплачуватимуть 70 тисяч гривень: Кабмін зобов`язали розробити законопроєкт

Верховна Рада на засіданні 11 квітня схвалила відповідну постанову
Головне
Військовим на передовій додатково виплачуватимуть 70 тисяч гривень: Кабмін зобов`язали розробити законопроєкт
Гроші, купюри (фото: Парламент.Ua)
11 Квітня 2024, 18:12
читать на русском

Кабінет міністрів розробить новий законопроєкт про ротацію українських захисників. Також уряд повинен виділити додаткові виплати військовим у розмірі 70 тисяч гривень.

Про це повідомляє "Слуга народу".

Верховна Рада на засіданні 11 квітня схвалила постанову, яка зобовʼязує Кабінет міністрів розробити та внести на розгляд парламенту законопроєкт про удосконалення механізмів ротації військових, їх звільнення зі служби та медико-соціальної реабілітації.

Також Кабмін повинен розробити та прийняти акти щодо умов, розмірів та порядку виплати одноразової грошової винагороди захисникам на "на нулі". Йдеться про військовослужбовців, які виконують бойові (спеціальні) завдання на лінії бойового зіткнення з противником на відстані першого ешелону оборони або наступу (контрнаступу, контратаки) до ротного опорного пункту включно, а також на території противника (у тому числі на території між позиціями військ противника та своїх військ) за кожні 30 днів (сумарно обчислених) виконання таких завдань.

Розмір індивідуальної одноразової виплати становить 70 тисяч гривень.

Нагадаємо, Верховна Рада схвалила в другому читанні законопроєкт про мобілізацію №10449. За відповідне рішення проголосували 283 народних депутатів. Про те, що передбачено законопроєктом, ми писали тут.

1