Вилучення майна під час війни: Рада ухвалила закон №7605

Оптимізовано процедури та механізми проведення примусового відчуження
Важливо
Вилучення майна під час війни: Рада ухвалила закон №7605
Верховна Рада Фото: president.gov.ua
15 Серпня 2022, 16:47
читать на русском

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт № 7605 щодо оптимізації деяких питань примусового відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Парламент схвалив законопроєкт 7605 щодо оптимізації процедури та механізму проведення примусового відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану. В цілому - 278 голосів, - написав нардеп у Телеграмі.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що документом пропонується вдосконалити та оптимізувати процедури та механізм проведення примусового відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану для підвищення економічної безпеки, захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості держави від збройної агресії рф.

Прийняття цього проєкту закону дозволить вдосконалити та оптимізувати процедуру та механізм проведення примусового відчуження та вилучення майна в умовах правового режиму воєнного стану, пришвидшити термін переходу промисловості на військові рейки, особливо важкої промисловості і машинобудівної галузі. В період дефіциту важкого озброєння і боєприпасів, поряд з отриманням необхідного від наших союзників, дозволить налагодити власний механізм забезпечення наших Збройних Сил необхідним озброєнням та амуніцією, - додають його автори.

Нагадаємо, 15 серпня Верховна Рада продовжила дію воєнного стану в Україні до 21 листопада. 

1