Вінничанин пошкодив скриньку для проведення "опитування Зеленського"

За фактом хуліганських дій відкрито кримінальне провадження
25 Жовтня, 12:58 445
25 жовтня у Вінниці поблизу однієї з виборчих дільниць чоловік штовхнув волонтера та пошкодив скриньку для проведення опитування "5 питань від президента".
Про це йдеться у повідомленні поліції Вінницької області у Facebook.

Протягом півгодини після надходження повідомлення про вчинення цього правопорушника працівники вишенської поліції встановили та затримали правопорушника. Ним виявися 46-річний вінничанин. Слідством розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). За таке правопорушення передбачено обмеження волі на строк до 5 років, - йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, в Україні проходять вибори мерів міст, голів селищ, сіл і територіальних громад (ОТГ) та депутатів місцевих рад – сільських і селищних, міських, районних та обласних, районних у містах. У Києві, крім виборів міських голови і ради, проходять вибори районних рад.

Читайте також

На вході до виборчих дільниць відбувається ініційоване Зеленським опитування, де виборців просять відповісти на 5 актуальних запитань.

Під час сьогоднішніх виборів фіксується чимало порушень. Зокрема, в Івано-Франківській області працівники ДВК зіпсували 1481 бюлетень.

На дільничній виборчій комісії №260709 помилково погасили не ті бюлетені. Як результат – зіпсовані бюлетені та закрита дільниця.

На дільниці №210409 у селищі Великий Бичків Рахівського району виборці заходили у кабінку для голосування по двоє.