Голосують по двоє: на Закарпатті виборці порушують законодавство

Під час заповнення виборчого бюлетеня забороняється присутність інших осіб
Голосують по двоє: на Закарпатті виборці порушують законодавство
Вибори, виборець у кабінці для голосування (фото: Парламент UA)
25 Жовтня 2020, 12:32
читать на русском

На дільниці №210409 у селищі Великий Бичків Рахівського району виборці заходили у кабінку для голосування по двоє.

Про це повідомила ОПОРА.

Спостерігач ОПОРИ зафіксував на цій дільниці два подібні інциденти. За його інформацією, у кабінку для голосування заходили по двоє виборців.

Відповідно до частини 5 статті 248 Виборчого кодексу виборчий бюлетень заповнюється виборцем особисто в кабіні для таємного голосування. Під час заповнення виборчого бюлетеня забороняється присутність інших осіб, здійснення фото- та відеофіксації у будь-який спосіб. Виборець, який внаслідок порушення здоров'я (у зв'язку з інвалідністю, тимчасовим розладом здоров'я, віком) не може самостійно заповнити виборчий бюлетень, має право з відома голови або іншого члена дільничної виборчої комісії скористатися допомогою іншого виборця, крім члена виборчої комісії, кандидата у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, довіреної особи кандидата, уповноваженої особи організації партії, офіційного спостерігача.

Читайте також

Нагадаємо, що в Івано-Франківській області працівники ДВК зіпсували 1481 бюлетень.

На дільничній виборчій комісії №260709 помилково погасили не ті бюлетені. Як результат – зіпсовані бюлетені та закрита дільниця.

1