В Івано-Франківській області працівники ДВК зіпсували 1481 бюлетень

Винні у протиправному псуванні виборчих бюлетенів мають відшкодувати заподіяну шкоду
В Івано-Франківській області працівники ДВК зіпсували 1481 бюлетень
Бюлетені Фото: УНІАН
25 Жовтня 2020, 11:42
читать на русском

У селі Стецева Снятинського району Івано-Франківської області на дільничній виборчій комісії №260709 помилково погасили не ті бюлетені. Як результат – зіпсовані бюлетені та закрита дільниця.

Про це повідомляє ОПОРА.

Зазначається, що 24 жовтня Коломийська районна територіальна виборча комісія передрукувала 48 488 бюлетенів. Попередньо комісія своєю постановою затвердила текст виборчого бюлетеня. Так, у третьому територіальному виборчому окрузі на виборах до Коломийської районної ради у територіальному списку "Радикальної партії Олега Ляшка" двічі повторюється цифра "8" у порядковості кандидатів.

О 00:30 25 жовтня ДВК №260709, отримавши передруковані бюлетені, замість того, аби погасити бюлетені із помилкою, погасла бюлетені із виборів депутатів Снятинської міської ради, - зазначає представник ОПОРИ.

За словами голови Снятинської міської виборчої комісії Петра Яроша, нові бюлетені вже друкуються і до 11:00 будуть на дільниці.

ДВК не розпочала роботу о 8:00 25 жовтня, тому поліція проводить перевірку.

Відповідно частини 1 статті 248 голосування проводиться в день голосування проводиться з 8:00 до 20:00 безперервно.

Як відомо, відповідно до ч. 15 ст. 242 Виборчого кодексу України особи, винні у протиправному псуванні виборчих бюлетенів, відшкодовують заподіяну шкоду в порядку, встановленому законом. Згідно з ч. 2 ст. 158-1 Кримінального кодексу Україн встановлено відповідальність за пошкодження або знищення виборчого бюлетеня.

Читайте також

Нагадаємо, що у неділю, 25 жовтня 2020 року, українці обирають мерів міст, голів селищ, сіл і територіальних громад (ОТГ) та депутатів місцевих рад – сільських і селищних, міських, районних та обласних, районних у містах.

На вході до виборчих дільниць відбуватиметься опитування Зеленського, де виборців проситимуть відповісти на 5 актуальних запитань.

Більше читайте в матеріалі "Парламент UA": Пам’ятка виборця: як голосувати на місцевих виборах

1