В Україні за добу правоохоронці виявили 57 порушень виборчого процесу

Загалом з початку виборчого процесу у Нацполіції зареєстрували 438 заяв і повідомлень, пов'язаних із виборчим процесом
В Україні за добу правоохоронці виявили 57 порушень виборчого процесу
Вибори в Україні (фото: volyninfo)

В Україні протягом доби в поліцію надійшло 57 заяв і повідомлень щодо порушень виборчого процесу.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції України.

Найбільше повідомлень зафіксовано у Закарпатській та Київській обл. - 10, 7 - у Волинській, 6 - в Одеській, 5 - у Дніпропетровській, 4 - у Донецькій, 3 - у м. Києві, по 2 - у Миколаївській, Херсонській та Чернігівській, по 1 - у Кіровоградській, Луганській, Львівській, Рівненській, Сумській та Харківській.

Загалом з початку виборчого процесу територіальні органи Нацполіції зареєстрували 438 заяв і повідомлень, пов'язаних із виборчим процесом.

До ЄРДР внесено відомості про 43 кримінальні правопорушення: 25 пов'язані з порушенням виборчого законодавства, 18 - з виборчим процесом.

Усього органами поліції складено 6 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов'язаних із виборчим процесом.

Читайте також

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський підписав закон, який скасовує обов’язкове подавання під час реєстрації кандидатами у депутати на місцевих виборах довідку про наявність чи відсутність судимості. 

Як відомо, місцеві вибори призначені на 25 жовтня і їх проведуть всюди, крім непідконтрольних територій Донбасу та Криму.