Винуватцю смертельної ДТП на Хрещатику загрожує до 10 років ув'язнення

Прокуратура відкрила кримінальну справу за фактом ДТП
30 Жовтня, 19:34 277

За фактом смертельної ДТП на Майдані Незалежності розпочато кримінальне провадження. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом масштабної ДТП зі смертельними наслідками, яка сталася 30 жовтня 2020 року у центрі Києва (ч. 3 ст. 286 КК України). За попередніми даними, водій автомобіля Land Rover, втративши контроль за керуванням, виїхав на пішохідну зону Майдану Незалежності, де в’їхав у натовп людей, після чого на проїжджій частині вул. Хрещатик протаранив декілька авто, - зазначено у повідомленні столичної прокуратури.

У КМП повідомили, що наразі вирішується питання щодо затримання 65-річного водія у порядку ст. 208 КПК України.

Читайте також

Попередньо, експрес дослідження не виявило у нього ознак алкогольного сп’яніння. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється СУГУ НП у м. Києві, - зазначають у прокуратурі.

Нагадаємо, стаття 286 КПК України "Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами" передбачає, що порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Як відомо, сьогодні у Києві чоловік протаранив зупинку на Хрещатику, на місці загинули двоє осіб, ще кілька отримали поранення. На перших кадрах видно, як тіла залишались на місці аварії, коли там вже зібрались очевидці. Серед них були діти.

Читайте також

Пізніше поліція показала відео, де видно як автомобіль їде Майданом Незалежності та врізається у зупинку громадського транспорту.

Виявилося, що винуватець смертельної аварії на Хрещатику у Києві був тверезий, однак він переніс операцію на серці.

Згодом заступник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив подробиці смертельної ДТП, яку влаштував водій на Хрещатику у Києві. За його словами, винуватця ДТП звати Юрієм, він 1954 року народження.