Геращенко назвав ім'я чоловіка, який влаштував страшну аварію на Хрещатику

Винуватця ДТП звати Юрієм, він 1954 року народження
Важливо
Геращенко назвав ім'я чоловіка, який влаштував страшну аварію на Хрещатику
ДТП на Хрещатику Фото: поліція Києва
30 Жовтня 2020, 18:46
читать на русском

Заступник Міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив подробиці смертельної ДТП, яку влаштував водій на Хрещатику у Києві.

За його словами, винуватця ДТП звати Юрієм, він 1954 року народження.

Поліцією затримано водія джипа Land Rover, 1954 р.н., який сьогодні на Майдані допустив наїзд і збив насмерть двох пішоходів і завдав травми ще чотирьом. Сам водій після затримання дав свідчення, що він втратив свідомість і втратив контроль над управлінням автомобілем. Громадянин Юрій Н. затриманий поліцією, - повідомив Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також

За його словами, у водія беруть на аналіз кров і сечу для перевірки, чи не перебував він під дією наркотичних або лікарських препаратів. Як відомо, тест Драгер на місці трагедії не показав наявність алкоголю в крові винуватця ДТП.

Слідчими поліції Києва буде пред`явлено підозру за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу - порушення правил руху, яке спричинило загибель двох і більше осіб. Правила дорожнього руху України чітко вказують: пункт 2.9, підпункт д.: Забороняється керувати транспортним засоби у хворобливому стані, у стані втоми, а також під впливом лікарських препаратів, які знижують швидкість реакції та увагу, - наголосив заступник міністра внутрішніх справ (Антон Геращенко - досьє).

Він повідомив, що надалі суд буде визначати міру відповідальності громадянина за те, що він допустив загибель двох людей, та травмував ще чотирьох.

За словами Геращенка, якщо дійсно цей водій раніше переніс операцію і погано себе почував - "ніхто не заважав йому їздити на громадському транспорті, на таксі або користуватися послугами водія".

А так через нього дві сім'ї сьогодні втратили назавжди рідних і близьких. А четверо ще здорових вранці людей змушені лікуватися в лікарнях, - зауважив Геращенко.

Як відомо, сьогодні у Києві чоловік протаранив зупинку на Хрещатику, на місці загинули двоє осіб, ще кілька отримали поранення. На перших кадрах видно, як тіла залишались на місці аварії, коли там вже зібрались очевидці. Серед них були діти.

Читайте також

Пізніше поліція показала відео, де видно як автомобіль їде Майданом Незалежності та врізається у зупинку громадського транспорту.

Виявилося, що винуватець смертельної аварії на Хрещатику у Києві був тверезий, однак він переніс операцію на серці.