Вітер в Україні сягне штормових поривів: синоптики про погоду 18 лютого

Оголошено перший рівень погодної небезпечності
Вітер в Україні сягне штормових поривів: синоптики про погоду 18 лютого
Вітер, флюгер (Фото: pexels)
17 Лютого 2022, 17:33
читать на русском

В Україні у п'ятницю, 18 лютого, значно погіршиться погода.

Як повідомляє Український гідрометеорологічний центр, вночі по всій країні, а вдень в західній частині пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Оголошено перший рівень погодної небезпечності, жовтий.

Також у більшості областей прогнозується невеликий дощ, вночі місцями з мокрим снігом. Температура повітря вночі 1-6° тепла, вдень 3-8°, на Закарпатті та Одещині до 11° тепла. В Карпатах вночі помірний, вдень невеликий сніг; температура протягом доби 2-7° морозу.

У Київській області прогнозується невеликий дощ, вночі з мокрим снігом. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, вночі пориви до 20 м/с. Температура повітря вночі 1-6° тепла, вдень 3-8°.

Синоптиця Наталка Діденко також попередила про надто вітряну п'ятницю.

Температура повітря 18-го лютого, за її прогнозом, трохи знизиться, до плюс 2-7 градусів.

Переважатиме завтра в Україні волога погода, періодично дощ, при зниженні температури повітря політає мокрий сніг, - каже вона.

У Києві місцями також невеликий дощ, можливо з мокрим снігом, вітер буде з поривами до 15-18 метрів за секунду, обережно. Температура повітря вночі близько 2 градусів тепла, вдень близько п'яти градусів.

У вихідні в Україні прогнозується волога погода з невеликим коливаннями температури повітря, також очікується сильний вітер. Проте буде тепло.

Нагадаємо, завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова повідомила, що у перший місяць весни в Україні спостерігатиметься холодна погода, але вже у квітні буде тепло.

Читайте також

1