Вкрав газу на два мільярди: НАБУ оголосило в розшук нардепа Дубневича, а той неочікувано знайшовся сам

Нині нардеп Дубневич перебуває нібито в лікарні
Головне
Вкрав газу на два мільярди: НАБУ оголосило в розшук нардепа Дубневича, а той неочікувано знайшовся сам
Ярослав Дубневич / Фото з його Facebook
17 Жовтня 2023, 17:39
читать на русском

НАБУ оголосило в розшук народного депутата Ярослава Дубневича. Його підозрюють в організації заволодіння майном держави на суму понад 2,1 мільярда гривень та легалізацію незаконно отриманого прибутку.

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

Не встигло НАБУ опублікувати оголошення про розшук Дубневича, як той знайшовся сам і підключився до засідання ВАКС з відеозв'язку, передає ЦПК.

Депутат каже, що перебуває у лікарні в Україні, не уточнюючи, в якій саме. У прокуратури даних про виїзд його за кордон немає.

Суд дозволив Дубневичу провести сьогоднішнє засідання щодо відеозв'язку. У майбутньому йому для цього треба буде підтвердити неможливість брати участь з будь-якого іншого приміщення суду.

Дубневич попросив суд змінити вже внесену заставу з 86 млн. до 56 млн., а різницю перерахувати на ЗСУ. Суд клопотання задовольнив.

Це справа про розкрадання грошей Укрзалізниці. НАБУ розслідує іншу справу – про розкрадання газу.

Нагадаємо, правоохоронці повідомили про підозру в організації заволодіння майном держави (природним газом) на суму понад 2,1 млрд грн та легалізації незаконно отриманого прибутку чинному народному депутату України Ярославу Дубневичу.

Торік у вересні Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження щодо народного депутата Ярослава Дубневича. Його підозрювали в організації заволодіння понад 93 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" за участі інших осіб.

Син народного депутата Ярослава Дубневича, якого підозрюють у розкраданні газу на два мільярди гривень, живе з родиною у Словаччині. Ще у 2019-му перед одержанням першої підозри. яка стосувалася розкрадання 93 млн грн з Укрзалізниці, Дубневич-старший встиг переписати основні активи на свого сина Юрія, тим самим унеможливив арешт майна.

1