Влада Києва обіцяє підприємцям карантинні пільги: що пропонують

Важливо
Пільги для столичних підприємців розглянуть на найближчій сесії Київради
Важливо
2 Квітня, 13:19

На найближчій сесії Київради міський голова Віталій Кличко винесе на розгляд  депутатів проєкт рішення про розширення пільг для малого та середнього бізнесу столиці.

Про це сам Кличко повідомив у своєму телеграм-каналі.

Зокрема, за словами Кличка (досьє Віталія Кличка), депутати Київради розглянуть наступні пропозиції:

  • Зменшення розміру пайової участі з нинішніх 50% до 1 гривні в утриманні об'єктів благоустрою власниками закладів громадського харчування. Майданчиків для харчування біля стаціонарних закладів та сезонних і літніх майданчиків. Така підтримка не тільки зменшить фінансове навантаження на бізнес, а й дозволить зберегти робочі місця.
  • Збільшення розміру фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва.  Компенсацію відсотків не тільки за кредитами, що місто вже запровадило рік тому, а й за "кредитними лініями". А також - про розширення переліку суб’єктів малого та середнього бізнесу, які мають право на таку компенсацію. І про збільшення кількості банків-партнерів цієї програми.
  • Зменшення плати за розміщення засобів зовнішньої реклами та реклами на комунальному транспорті до 50%.

Також з 5 квітня до завершення дії суворих обмежень, власники авто на території Києва звільнятимуться від оплати за паркування на майданчиках КП "Київтранспарксервіс".

Читайте також

Ми розуміємо, що запровадивши такі пільги – і для бізнесу, і для киян загалом - місто недоотримає багато коштів у бюджет. Але ми йдемо на це, бо розуміємо, як складно сьогодні втриматися бізнесу і вижити людям, - прокоментував Кличко.

Крім того, мер нагадав, що 30 березня парламент на позачерговому засіданні ухвалив закон, який передбачає матеріальну допомогу бізнесу з Держбюджету. Йдеться про виплати у 8 000 гривень застрахованим ФОПам чи працівникам таких малих підприємств.

У документі також вказано, що такі працівники потенційно можуть розраховувати на виплати допомоги від місцевої влади. Порядок здійснення виплат повинен визначити Кабінет міністрів. Тому, Київ очікує від уряду затвердження такого документу. І після цього ми оголосимо про подальші кроки місцевої влади, - наголосив Кличко.


Контекст. У зв’язку зі зростанням захворюваності та смертності від коронавірусу Київ із понеділка, 5 квітня, запроваджує більш суворі обмеження. Увесь громадський транспорт – і наземний, і метро – працюватиме за спеціальними перепустками пасажирів, тобто виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури. будуть зачинені усі заклади освіти та заборонені планові госпіталізації в лікарнях.

Усі підприємства і установи, які не належать до критичної інфраструктури, переходять на дистанційну роботу, заклади громадського харчування працюють лише на виніс, не працюватимуть заклади культури і сфери розваг.