Київ може закрити садочки та зупинити транспорт - Кличко

Влада столиці готова до нових обмежень через збільшення хворих на коронавірус
Головне
Київ може закрити садочки та зупинити транспорт - Кличко
Кличко у лікарні Фото: КМДА
31 Березня 2021, 13:30
читать на русском

Якщо захворювання на коронавірус та кількість госпіталізацій зростуть, Київ запровадить більш суворі обмеження.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

Якщо ситуація не покращиться, міська влада буде змушена запровадити більш суворі обмеження. Йдеться про роботу садочків та шкіл, громадського транспорту. Бо ми говоримо про життя людей. Я хочу, щоб це зрозуміли всі ті, хто без нагальної потреби катається містом, ходить без маски. Ті, хто ігнорує правила. А потім у нас стоять черги зі швидких під лікарнями і помирають до 40 хворих щодоби! Як іще пояснити, щоб люди зрозуміли, що їх намагаються вберегти, - заявив мер.

Кличко повідомив, що через коронавірус у столиці повністю закрили на карантин одну школу. Усі комунальні дитячі садочки працюють.

Нагадаю, що після канікул учні 5-11 класів навчаються дистанційно. Школу сьогодні відвідують учні 1-4 класів. Повністю закрили на карантин одну школу – в Шевченківському районі столиці, – сказав він.

За його словами, через випадки вірусу на дистанційному навчанні сьогодні 163 молодших класи у 82 школах міста. Усього хворих на коронавірус школярів у Києві – 482. Також хворіють понад 580 педагогів.

Читайте також

Дитячі садочки у столиці працюють. Тимчасово закрили 271 групу в понад 170 садках. Наповненість дітей у садочках – майже 46 відсотків.


Контекст. 20 березня київський міський голова Віталій Кличко оголосив про локдаун у столиці через стрімке поширення коронавірусу. Обмеження у Києві попередньо запровадили на три тижні - до 9 квітня. До того ж столиця, відповідно до переліку карантинних зон, входить до "червоної".

Громадський транспорт у Києві як наземний, так і метрополітен працює у звичайному режимі. Він курсує з наповненістю не більше 50 відсотків місць.

30 березня у Києві заявили про скасування міських ярмарків.

1