Влада Києва обіцяє підприємцям карантинні пільги: що пропонують

Пільги для столичних підприємців розглянуть на найближчій сесії Київради
Важливо
Влада Києва обіцяє підприємцям карантинні пільги: що пропонують
Карантин, коронавірус (фото: pexels)
2 Квітня 2021, 13:19
читать на русском

На найближчій сесії Київради міський голова Віталій Кличко винесе на розгляд  депутатів проєкт рішення про розширення пільг для малого та середнього бізнесу столиці.

Про це сам Кличко повідомив у своєму телеграм-каналі.

Зокрема, за словами Кличка (досьє Віталія Кличка), депутати Київради розглянуть наступні пропозиції:

  • Зменшення розміру пайової участі з нинішніх 50% до 1 гривні в утриманні об'єктів благоустрою власниками закладів громадського харчування. Майданчиків для харчування біля стаціонарних закладів та сезонних і літніх майданчиків. Така підтримка не тільки зменшить фінансове навантаження на бізнес, а й дозволить зберегти робочі місця.
  • Збільшення розміру фінансово-кредитної підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва.  Компенсацію відсотків не тільки за кредитами, що місто вже запровадило рік тому, а й за "кредитними лініями". А також - про розширення переліку суб’єктів малого та середнього бізнесу, які мають право на таку компенсацію. І про збільшення кількості банків-партнерів цієї програми.
  • Зменшення плати за розміщення засобів зовнішньої реклами та реклами на комунальному транспорті до 50%.

Також з 5 квітня до завершення дії суворих обмежень, власники авто на території Києва звільнятимуться від оплати за паркування на майданчиках КП "Київтранспарксервіс".

Читайте також

Ми розуміємо, що запровадивши такі пільги – і для бізнесу, і для киян загалом - місто недоотримає багато коштів у бюджет. Але ми йдемо на це, бо розуміємо, як складно сьогодні втриматися бізнесу і вижити людям, - прокоментував Кличко.

Крім того, мер нагадав, що 30 березня парламент на позачерговому засіданні ухвалив закон, який передбачає матеріальну допомогу бізнесу з Держбюджету. Йдеться про виплати у 8 000 гривень застрахованим ФОПам чи працівникам таких малих підприємств.

У документі також вказано, що такі працівники потенційно можуть розраховувати на виплати допомоги від місцевої влади. Порядок здійснення виплат повинен визначити Кабінет міністрів. Тому, Київ очікує від уряду затвердження такого документу. І після цього ми оголосимо про подальші кроки місцевої влади, - наголосив Кличко.


Контекст. У зв’язку зі зростанням захворюваності та смертності від коронавірусу Київ із понеділка, 5 квітня, запроваджує більш суворі обмеження. Увесь громадський транспорт – і наземний, і метро – працюватиме за спеціальними перепустками пасажирів, тобто виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури. будуть зачинені усі заклади освіти та заборонені планові госпіталізації в лікарнях.

Усі підприємства і установи, які не належать до критичної інфраструктури, переходять на дистанційну роботу, заклади громадського харчування працюють лише на виніс, не працюватимуть заклади культури і сфери розваг.

1