У Києві продовжили пільги для місцевих підприємців на час карантину

Підприємців звільнили від орендної плати та частини місцевих податків
Важливо
У Києві продовжили пільги для місцевих підприємців на час карантину
Карантинні виплати (Фото: Pixabay)
19 Березня 2021, 16:33
читать на русском

У Києві на час локдауну, запровадженого через пандемію коронавірусу, продовжили пільги для столичних підприємців.

Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Харченко у Фейсбуці.

Усвідомлюючи свою відповідальність перед столичним бізнесом, та виключно в межах нашої компетенції столична влада ще в березні минулого року ухвалила низку рішень щодо місцевих пільг усім підприємцям. А в грудні 2020 року за ініціативою міського голови Віталія Кличка (досьє Віталія Кличка) Київрада ухвалила рішення не лише подовжити пільги для столичного бізнесу, а й розширити їх, – зазначив Харченко.

Під час локдауну підприємці Києва мають можливість фактично не сплачувати за користування комунальним майном в орендованих у міста приміщеннях та не сплачувати за договорами розміщення засобів пересувної та сезонної торгівлі в разі повного припинення діяльності на весь період неможливості роботи.

Читайте також

У випадку провадження діяльності (якщо вона не заборонена умовами карантину) підприємці мають можливість сплачувати лише 50% від розміру певних місцевих зборів за весь період будь-яких карантинних обмежень.

Міська влада свідомо йде на недоотримання доходів у місцевий бюджет заради підтримки київських підприємців, – констатував Харченко.

Детальніше ознайомитись із переліком усіх пільг можна за посиланням.


Контекст. 18 березня в уряді заявили, що Кабінет міністрів України може відновити всі програми допомоги підприємцям, які вимушені простоювати через карантин. Відновлення виплат залежатиме від карантинних обмежень, які будуть запроваджені в Україні.