Водій у Харкові, який збив дітей на "зебрі", був під наркотиками

На час слідства чоловіка відправлять під арешт без права на заставу
12 Листопада, 16:10 926

Силовики встановили, що водій позашляховика Toyota, який збив двох дітей на пішохідному переході у Харкові, перед тим, як сісти за кермо, вживав наркотики.

Про це повідомляє Depo.Харків з посиланням на інформацію від прессекретаря прокуратури Харківської області Дмитра Чубенка.

За словами Чубенка, хімічний аналіз сечі водія автомобіля Toyota, який збив підлітків на переході в Харкові, показав, що чоловік у момент ДТП перебував в стані наркотичного сп’яніння після вживання метадону.

Оскільки особа перебувала в стані наркотичного сп’яніння, змінено кваліфікацію з ч. 2 ст. 286 ККУ на ч. 2 ст. 286-1 ККУ. Нова кваліфікація є новою статтею Кримінального кодексу, яка передбачає більш сувору відповідальність саме за ДТП у стані наркотичного чи алкогольного сп’яніння. Готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 286-1 ККУ, після чого буде готуватись клопотання про обрання запобіжного заходу, - пояснив він.

Чубенко зазначив, що прокуратура вимагатиме обрати для водія найсуворіший запобіжний захід на час слідства, а саме тримання під вартою без права на внесення застави.

Про що йдеться: 11 листопада у Харкові водій автомобіля Toyota збив двох неповнолітніх на пішохідному переході на перехресті проспекту Науки та вулиці Тобольської. Внаслідок аварії травмувалися 13-річні хлопець і дівчина.

Нагадаємо, 26 жовтня 2021 року близько 20:40 в районі перехрестя вулиць Гагаріна та Одеської у Харкові сталася смертельна аварія - 16-річний водій Infiniti проїжджав перехрестя на червоний сигнал світлофора та зіткнувся із Chevrolet Aveo. Внаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці, троє пасажирів Infiniti – двоє хлопців 19 років та 16-річна дівчина з тяжкими травмами доставлені до лікарні.

28 жовтня суд ухвалив рішення відправити Миколу Харківського у СІЗО без права внесення застави.

Читайте також