Ворог з "Ураганів" вдарив по Чугуєву: серед поранених - громадяни рф

Рашисти стріляли з РСЗВ касетними снарядами "Ураган"
Ворог з "Ураганів" вдарив по Чугуєву: серед поранених - громадяни рф
Росіяни обстріляли три мікрорайони міста Чугуєва Фото: https://www.facebook.com/police.kharkov/
3 Серпня 2022, 17:03
читать на русском

Вдень 3 серпня російські бойовики обстріляли прифронтове місто Чугуїв у Харківській області.

Як повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгубов, рашисти стріляли з РСЗВ, за попередніми даними, касетними снарядами "Ураган".

В результаті потрапляння у житлову п’ятиповерхівку одна людина загинула, двоє отримали поранення. Серед постраждалих є громадяни російської федерації: загинув 70-річний чоловік, вибухову травму та осколкові поранення отримала 52-річна жінка. Також поранень зазнала 49-річна місцева мешканка. Стан постраждалих середній, - розповів він (досьє Синєгубова).

Поліція Харківської області зазначає, що обстріли зафіксовано у трьох мікрорайонах міста.

За попередньою інформацією, обстріл здійснювався з окупованої території Харківської області.

Попередньо, 3 серпня близько 12:50 окупанти здійснили артилерійський обстріл міста з реактивних систем залпового вогню "Ураган". В результаті ворожої атаки пошкоджений 5-поверховий житловий будинок. Серед постраждалих є громадяни російської федерації: загинув 70-річний чоловік, вибухову травму та осколкові поранення отримала 52-річна жінка. Також поранена 49-річна місцева мешканка, - зазначили у поліції.

За даним фактом слідчі Чугуївського райуправління поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, голова Харківської ОВА Олег Синєгубов попереджає мешканців Харківщини про можливе посилення ворожих ракетних ударів по місту та області.

1