ВПО масово скаржаться на затримку виплат: куди звертатися за допомогою

Міністерство соціальної політики обіцяє здійснити всі належні виплати до кінця поточного місяця, попри технічні проблеми.
Важливо
ВПО масово скаржаться на затримку виплат: куди звертатися за допомогою
ВПО, переселенці
20 Червня 2024, 15:39
читать на русском

Переселенці скаржаться на затримки виплат, проте Міністерство соціальної політики обіцяє здійснити всі належні виплати до кінця поточного місяця, попри технічні проблеми. Від серпня 2023 року виплати здійснюються двічі на місяць – 15 та 28 числа, і ВПО можуть звертатися на гарячу лінію Мінреінтеграції для вирішення питань.

Таке роз'яснення надало Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Останніми днями на гарячу лінію Мінреінтеграції почастішали звернення ВПО щодо затримки виплат у першому виплатному періоді червня. Згідно з інформацією від Мінсоцполітики, всі належні виплати буде здійснено до кінця поточного місяця.

Із серпня 2023 року графік виплат змінився, тепер вони здійснюються двічі на місяць – 15 та 28 числа кожного місяця. Ця зміна покликана оптимізувати процес і зменшити навантаження на систему, проте виникли тимчасові технічні труднощі, які призводять до затримок.

У Мінсоцполітики пояснюють, що головною причиною затримок є технічні проблеми. Всі українці, які мають право на отримання виплат, 100% їх отримають, але можуть відбуватися певні затримки. У разі затримок понад місяць Мінсоцполітики рекомендує звертатися до відповідних органів.

Куди звертатися при затримці виплат

Якщо виплати затримуються, переселенці можуть звернутися до кількох інстанцій. А саме:

  • Мінреінтеграції: гаряча лінія з кризових питань 15-48;
  • Офіс уповноваженого з питань ВПО: +38 (066) 813-62-39;
  • Мінсоцполітики: урядова гаряча лінія 15-45;
  • Електронна адреса: [email protected].

"Якщо ВПО не отримують вчасно виплати, звертайтесь до нас, до мене. В Мінреінтеграції цілодобово приймає дзвінки гаряча лінія з кризових питань 15-48. Або пишіть у месенджери на наші пабліки – як зручніше. Ми реагуємо на будь-який формат звернень. В уряді працює ціла група: Мінсоцполітики, Мінцифри, Мінреінтеграції, яка й розв'язує такі проблеми. Дуже багатьом уже змогли вирішити питання. Отже, будь ласка, звертайтеся – допоможемо! Виплати від держави будуть нараховані та дійдуть до отримувачів", – зазначила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Вона також зазначила, що цьогоріч передбачено 625 мільйонів доларів на грошові виплати для ВПО. Виплати можуть затримуватися з технічних причин, але усі ВПО, які мають право на державну допомогу, їх обов'язково отримають.

Нагадаємо, в Україні внутрішні переселенці мають право на державну допомогу: 3 тисячі гривень на дитину або людину з інвалідністю та 2 тисячі гривень на дорослого. Ці щомісячні виплати призначені для осіб зі статусом ВПО. Від 1 червня певним категоріям переселенців допомогу подовжили автоматично.

Читайте також

1