Вступ в ЄС: Україна, Молдова і Грузія стали асоційованим тріо

Країни підписали відповідний меморандум
Головне
Вступ в ЄС: Україна, Молдова і Грузія стали асоційованим тріо
Прапор ЄС (фото: з відкритих джерел)
17 Травня 2021, 14:56
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з молдавським дипломатом Ауреліо Чокоєм і главою МЗС Грузії Давидом Залкаліані. Вони підписали меморандум про асоційоване тріо щодо вступу в ЄС.

Про це заявив Кулеба на брифінгу.

Ми сьогодні зробили важливу річ - підписали документ, який створює асоційоване тріо. Це буде посилена співпраця трьох наших країн у питанні європейської інтеграції, - зазначив він.

За його словами, ініціатива дозволить їм більш ефективно співпрацювати на шляху до ЄС.

Ми зробили свій європейський вибір, підписали угоду про асоціацію і, звичайно, хочемо в майбутньому стати членами ЄС. Це наше повідомлення про те, що немає альтернативи європейській інтеграції для наших трьох країн. І немає альтернативи для Європи, яка має сприймати наші три країни як союзний проект із забезпечення миру і процвітання в Європі, - повідомив Кулеба.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський під час спільної з президентом Литовської Республіки Гітанасом Науседою пресконференції в Києві наголосив, що вступ України до ЄС є не "фантастичною мрією", а стратегічною метою, яку українська влада прагне якомога швидше втілити.