Вже 55 компаній стали резидентами Дія.City

Очікується, що в Україні за три роки з'явиться до 500 тисяч робочих місць
Важливо
Вже 55 компаній стали резидентами Дія.City
Дія.City Фото: thedigital.gov.ua
16 Лютого 2022, 13:39
читать на русском

До унікального правового та податкового простору для IT-компаній в Україні Дія.City долучилися перші резиденти.

Як повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, статус резидента унікального правового та податкового простору Дія.City отримали вже 55 українських та міжнародних ІТ-компаній.

Серед резидентів Дія.City: Reface, Roosh, Monobank, MacPaw, Ajax Systems, Revolut, EPAM Systems, Samsung, Genesis, NiX Solution, Softserve, Sigma.Software, RIA.com, Rozetka, Plarium, Deus Robots та ін.

Повний список перших резидентів доступний за посиланням.

Міністр нагадав, щоб стати резидентом Дія.City, ІТ-компанія має:

  • бути зареєстрована за українським законодавством;
  • займатися кваліфікованими видами діяльності;
  • відповідати умовам вступу;
  • підготувати пакет документів.

Федоров зазначив, що завдяки появі нових резидентів у Дія.City, в Україні будуть створюватися нові робочі місця.

Впровадження дозволить збільшити доходи IT-індустрії в Україні із 6 млрд дол. до 18 млрд дол., а кількість робочих місць зросте до 450–500 тисяч до 2025 року, - сказав він.


Довідка: "Дія City" – спеціальний правовий та податковий режим, що створює сприятливі умови для розвитку ІТ-бізнесу, а також запроваджує комплекс стимулів для становлення України як високотехнологічної цифрової держави.

Основні засади функціонування: добровільний вступ, свобода діяльності (всі резиденти мають право самостійно обирати форми співпраці з третіми особами), невтручання держави, презумпція правомірності діяльності резидентів, стабільність (спеціальний режим запроваджується щонайменше на 25 років), екстериторіальність – режим діятиме в будь-якому куточку країни.

Складові "Дія City": сприятлива податкова система – податок на прибуток 18% або податок на виведений капітал 9%, ЄСВ на рівні 22% з мінімальної зарплати, ПДФО 5% та військовий збір 1,5%; гнучкі форми співпраці з IT-спеціалістами – гіг-контракти, що поєднують переваги фрилансу та соціальні гарантії; гарантії захисту інтелектуальної власності; елементи англійського права, що спрощують доступ до інвестицій; гарантії захисту особи та власності від неправомірного втручання силовиків.

Вступ до "Дія City" є добровільним. Спеціальний режим функціонуватиме паралельно з чинними умовами розвитку ІТ. Завдяки "Дія City" ІТ-компанії сплачуватимуть менші податки, зможуть будувати прозору корпоративну структуру, матимуть кращий доступ до інвестицій.

Читайте також

1