Вже другий від початку року: в Одесі СБУ затримала заступника голови ОВА

Причини затримання поки не розголошують
Важливо
Вже другий від початку року: в Одесі СБУ затримала заступника голови ОВА
Ігор Ткачук
7 Березня 2023, 11:31
читать на русском

Cпівробітники Служби безпеки України затримали заступника голови Одеської ОВА Ігоря Ткачука. Наразі проводяться слідчі дії.

Про це повідомив голова Одеської ОВА Максим Марченко в Telegram.

СБУ в Одеській області було затримано заступника голови ОВА Ткачука І.М., наразі ідуть слідчі дії. Всі подробиці щодо суті справи будуть доведені пізніше", - написав він.

Що інкримінують Ткачуку, голова ОВА не уточнив, однак за повідомленнями окремих ЗМІ йдеться про хабарництво.

"Продовжуємо спільно з правоохоронними органами очищення всіх керівників, які досі не розуміють, як саме вони повинні виконувати свої посадові обов’язки, а тим більше під час війни", - написав Марченко.

Він підкреслив, що ніколи не погодиться з будь-якою неправомірною діяльністю осіб незалежно від посади, яку вони обіймають.

Ігор Ткачук - заступник голови Одеської ОВА з жовтня 2022 року. Має стаж роботи на держслужбі 15 років, депутат Одеської районної ради VIII скликання від партії "За майбутнє".

З лютого 2022 року виконував обов’язки заступника директора державного підприємства "Морський торговельний порт "Чорноморськ" з загальних питань.

З 2018 по 2019 був керівником апарату Одеської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, це вже друге затримання заступника голови Одеської ОВА від початку року. Служба безпеки України 5 січня затримала іншого заступника голови Одеської ОВА Муратова, який за 35 тис. дол. пропонував звільнити підлеглого від кримінального покарання. Правоохоронці задокументували факт передачі посадовцю "авансу" у 27 тис. дол.

Приморський райсуд Одеси обрав Муратову запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 3,2 млн грн. 9 січня його звільнили із слідчого ізолятора під заставу в розмірі 3,2 млн грн.

1