Як дізнатися про розмір майбутньої пенсії

Буде враховуватись трудовий та страховий стажі
Важливо
Як дізнатися про розмір майбутньої пенсії
Гроші, пенсія, заощадження (Фото: pexels)
24 Серпня 2022, 19:15
читать на русском

Розрахувати розмір майбутньої пенсійної виплати можна з допомогою "Пенсійного калькулятора".

Про це повідомляє Пенсійний фонд України.

Як скористатися сервісом "Пенсійний калькулятор" для обчислення пенсії:

Пенсійни калькулятор

  1. Спочатку потрібно зареєструватися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою кваліфікованого електронного підпису.
  2. Вибрати алгоритм розрахунку пенсії — як за введеними даними, так і з огляду на стаж, який буде придбано на дату настання пенсійного віку.
  3. Актуалізувати дані про трудову діяльність. Якщо потрібно, додати періоди трудової діяльності з зазначенням заробітної плати та за потреби відредагувати суми щомісячного заробітку за поточні періоди.
  4. Після цього натиснути "Зберегти та розрахувати", пенсія буде розрахована.
  5. Переглянути дані розміру майбутньої пенсії з урахуванням страхового стажу на дату розрахунку, а також протокол розрахунку.

Результати персонального розрахунку пенсії можна буде знайти особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України. У будь-який час ви зможете їх подивитись та скорегувати.

Нагадаємо, що достроково вийти на пенсію можуть батьки з дітьми хворими на тяжкі, рідкісні захворювання, але яким не встановлено інвалідність, і які виховали їх до досягнення шестирічного віку.

Читайте також

1