Як отримати свідоцтво про народження дитини під час війни

Видати довідку може будь-який медичний працівник, який був присутній при народженні дитини або оглядав його після народження
Як отримати свідоцтво про народження дитини під час війни
Немовлята (Фото: peхels)
8 Березня 2022, 16:20
читать на русском

Отримати документ про народження дитини у військових умовах українцям стане набагато простіше. Зараз видати довідку може будь-який медичний працівник, який був присутній при народженні дитини або оглядав його після народження.

Про це повідомила уповноважена ВР України з прав людини Людмила Денисова.

Вона повідомила, що процедуру реєстрації народження дитини поза установами охорони здоров'я спростили.

Якщо немає можливості виписати медичне свідоцтво про народження (форму 103 / о), медпрацівник може виписати довідку у вільній формі.

Також спростили та отримання свідоцтва про народження. Тепер матерям достатньо звернутися особисто до установи охорони здоров'я.

При цьому потрібно мати з собою медичні документи про спостереження вагітності або ж бути зареєстрованою в електронній системі охорони здоров'я, де є записи про вагітність.

Тепер у разі, якщо пологи відбулися за межами закладу охорони здоров'я, документ про народження дитини у формі медичного свідоцтва про народження (форма 103/о) можуть видавати медичні працівники, які були присутні при пологах або проводили перший огляд новонародженого.

Засвідчити народження дитини таким способом можуть всі медичні працівники, в тому числі й ті, хто надавав екстрену медичну допомогу.

Читайте також

1