Як середина березня: теплу і суху погоду обіцяють синоптики на останні дні лютого та початок весни

До кінця лютого та у перші дні березня по всій країні очікується комфортна суха і тепла погода
Як середина березня: теплу і суху погоду обіцяють синоптики на останні дні лютого та початок весни
Погода, весна (Фото: Парламент. UA)
26 Лютого 2024, 15:46
читать на русском

На території України встановився антициклональний тип атмосферної циркуляції, внаслідок чого найближчим часом опадів не передбачається. Під впливом південно-східного вітру до нас продовжить надходити тепла повітряна маса, а малохмарна погода забезпечить інтенсивний денний прогрів. Таким чином, температурний фон по всій країні очікується вищим за норму, особливо високі показники прогнозуються в західних і південних регіонах, де середньодобова температура буде відповідати середині березня.

Про це пише синоптик Ігор Кибальчич, передає Метеопрог.

У понеділок, 26 лютого, в Україні опадів не очікується, лише вночі у західній частині місцями пройде невеликий короткочасний дощ. У західних областях подекуди тумани. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с, на Донбасі та у Приазов'ї вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі становитиме -4...+1 °С, вдень +3...+8 °С. У західних та південних областях вночі +2...+7 °С, вдень +9...+14 °С, на Закарпатті до +16 °С.

У вівторок, 27 лютого, очікується мінлива хмарність, без опадів. На крайньому заході вночі та вранці місцями тумани. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с, на Донбасі та у Приазов'ї вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі 0...-5 °С, вдень +3...+8 °С. У західних та південних областях (крім прибережної зони) вночі +1...+6 °С, вдень +9...+14 °С, на Закарпатті до +16 °С.

У середу, 28 лютого, утримається тепла та суха погода по всій країні. У західній частині вночі та вранці місцями тумани. Вітер південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі 0...-5 °С, вдень +3...+8 °С. У західних та південних областях вночі +1...+6 °С, вдень +9...+14 °С, на Закарпатті до +16 °С.

У четвер, 29 лютого, на всій території країни очікується суха сонячна погода. Вночі та вранці у західних областях місцями туман. Вітер південно-східної чверті, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -4...+1 °С, вдень +3...+8 °С. У західних та південних областях (крім прибережної зони) вночі +1...+6 °С, вдень +8...+13 °С, на Закарпатті до +17 °С.

У п'ятницю, 1 березня, в Україні утримається малохмарна тепла погода, без опадів. Вітер південно-східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -1…+4 °С, вдень +7…+12 °С, у Криму та на Закарпатті +12…+17 °С.

У суботу, 2 березня, опадів у нашій країні не передбачається. Вітер східний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі -2…+3 °С, вдень +6…+11 °С, у західних та південних областях +8…+13 °С.

У неділю, 3 березня, істотних опадів в Україні не передбачається. Вітер східної чверті, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах -3...+2 °С, вдень +6...+11 °С, у північних областях 0...+5 °С.

Нагадаємо, у березні подекуди стовпчики термометрів опустяться до -7 градусів. Крім того, на українців чекають опади у вигляді снігу та дощу зі снігом.

Читайте також