Як виготовити коктейль Молотова: покрокова інструкція

Пляшки з запалювальною сумішшю допоможуть знищити техніку ворога
Як виготовити коктейль Молотова: покрокова інструкція
Коктейль Молотова Фото: tushtuk.kg
21 Березня 2022, 14:03
читать на русском

Військові сили закликають українців при можливості допомагати нашим воїнам, зокрема, можна виготовити пляшки із запальною сумішшю (коктейлі Молотова), які можуть зашкодити військовій техніці окупантів, чи самим бойовикам.

Що таке коктейль Молотова та як його виготовити:

Коктейль Молотова - це пляшки з запалювальною сумішшю для знищення техніки ворога.

Для "начинки" можна використовувати легко запалювальні рідини, які не вибухають: це може бути суміш бензину з важкою оливою (у пропорції один до одного), бензин, бензол, газолін, ефір, ацетон та спирт.

Пляшки для коктейлів Молотова потрібно обирати з тонким склом. Підійдуть пляшки від пива, лимонаду чи вина.

Коктейль Молотова facebook.com/mvs.gov.ua

Також потрібно запастися смужками з бавовняної чи шерстяної. Тканину потрібно нарізати завтовшки 10-15 сантиметрів та завдовжки 20-35 см.

Для кращого ефекту горіння у пляшки можна додати дрібні шматки пінопласту.

Найпростіший спосіб виготовлення горючої суміші: заливаєте до пляшки ацетон, додаєте пінопласт і розмішуєте. Потім до цієї суміші заливаєте бензин у співвідношенні 1:1 (якщо немає ацетону чи бензину, згодяться інші горючі рідини - олива, бензол, газолін, ефір, спирт). Коли суміш готова, засуваєте смужку тканини, щоб один її кінець торкався рідини у пляшці, а інший звисав з горла пляшки. Після цього пляшку потрібно закоркувати. А той кінець тканини, який звисає з горла посудини, потрібно примотати ниткою чи заклеїти скотчем.

Коктейль Молотова Фото: apocalypse.fandom.com

Куди кидати коктейль Молотова:

Нагадаємо, вночі 24 лютого Росія вдерлася на територію України та почала обстрілювали населенні пункти - Київ, Івано-Франківськ, Львів, Харків та інші. Наразі точаться бої, українська армія - сильна та тримає оборону. При цьому українців закликають не панікувати та зберігати спокій.

Крім того, не потрібно поширювати інформацію про місце перебування наших військових, авіації та переміщення техніки. Про російську техніку та особовий склад обов'язково повідомляти.