Яка буде максимальна сума компенсації за знищене житло під час війни

Власники зруйнованого окупантами житла зможуть самостійно обрати, де хочуть отримати нове помешкання
26 Квітня, 13:10

Максимальна сума компенсації за знищене внаслідок російської агресії житла не перевищуватиме вартості 150 кв. м за один об’єкт нерухомості. Вартість 1 кв. м площі рахуватимуть за методикою, яку розробить Кабінет міністрів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на співавтора законопроєкту про відшкодування зруйнованого та пошкодженого житла (№7198), голову партії "Слуга народу" Олену Шуляк.

Розмір компенсації за знищений об’єкт будівництва, щодо якого отримано право на виконання будівельних робіт або його складової частини, яка після прийняття в експлуатацію є самостійним об’єктом нерухомого майна (квартири, іншого житлового приміщення) визначається пропорційно відсотку коштів, які фактично сплачені отримувачем компенсації за відповідний об’єкт, - додала вона.

За її словами, джерелами для фінансування програми відшкодування:

  • фонд відновлення майна та зруйнованої інфраструктури України у зв’язку зі збройною агресією РФ;
  • міжнародна технічна та поворотна або безповоротна фінансова допомога;
  • інші джерела, не заборонені законодавством.

Шуляк зазначила, що Фонд відновлення майна та зруйнованої інфраструктури України у зв’язку зі збройною агресією РФ вже діє як офіційний рахунок, відкритий у Національному банку України, отримувач - Міністерство інфраструктури України.

Нагадаємо, що члени родин осіб, зниклих безвісти, можуть отримати пенсію по втраті годувальника. У Мінсоцпоплітики розповіли, як це зробити.